17 August 2010

kemiripan....

check yang ditunggu dah dapat..aku kene g bank secepat yang mungkin bagi memastikan aku punya akaun bank tak kelaparan duit..aku offkan jentera penghawa dingin kat belakang pakai control,amik kunci type R, wallet,henfon...masuk dalam poket..pakai kasut terus memulakan langkah..

"wey..nanti msg aku kalau kedai komputer bawah dah buka eh"..muncul suara dari penghuni meja ofis kanan sekali depan ruang tamu dekat dengan rak kasut..

"orite"..aku jawab ringkas tak pandang muka...aku turun tangga sambil nyanyi lagu ana raffali -tolong ingatkan aku....anak tangga aku pijak kemas tak tinggal satu pun..nafas aku kawal sehabis baik nak pastikan aku nampak steady lalu depan kedai komputer..

kedai komputer dah bukak..aku raba poket keluarkan henfon..dammmmnnn...aku pusing belakang naik tangga semula..sampai atas macam tak cukup nafas..aku jalan pantas ke meja ..

" kedai komputertu dah bukak" aku bersuara keras campur sikit mengah..sampai meja aku tengok henfon aku tersenyum atas meja..control aircond aku amik dari dalam poket letak jauh-jauh dari meja aku..
turun tangga semula nyanyi lagu nidji- dosakah aku dengan nafas tersangkut - sangkut...

xxxxxxxxxxxx

3 comments:

nana arizona said...

masa dalam opis tu tak pakai kasot eh ?

ej@l said...

kasut simpan kat rak..aku pakai selipar bulu-bulu yang empuk-empuk tu..nak jaga tumit bagi merah jambu..haha

nana arizona said...

gojes gile pakai slipa bulu2.. tatau lak function die nk bagi tumit merah jambu.. ingt nak bagi nampak comel je..nak cari crocks version bulu2 lah pas ni.haha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...