07 September 2010

penyampai mohor..(edisi raya)




aku sebagai penyampai mohor blog ni nak cakap sikit la sepena nak raya tak lama lagi..

kepada umat islam, aku mengucapkan semoga mendapat keberkatan ramadhan yang hampir kat penghujung ni..ada beberapa ari lagi nak terawikh..bawak - bawak la ke masjid atau surau berdekatan..moreh banyak lebih..tak de orang nak makan..kepada pak imam dan  bilal yang mengimarahkan masjid..taun depan kekalkan reputasi anda..tak payah cari surah lagi pendek untuk taun depan..kepada yang belum bayar zakat fitrah tu..sila-sila la lengkapkan rukun islam yang ke - 4..kalau tak bayar nanti tak dikira tau pahala pose ni..( aku dengar dalam khutbah jumaat lepas..)

kepada geng sekalian..soalan pertama aku...korng tak cukup pose kn? jujur la wey..hak3..orite-orite..kalau yang dah berubah tu bagus-bagus..tapi yang pempuan macam the croc bulu-bulu girl  and the tiny girl..try-try la cukupkan pose..tengok the bread maker tu..die puasa penuh taun ni..tak caya?..tanye die sendiri..hahaha

kepada yang teruja-ruja raye taun ni iaitu yang telah berkerjaya..dengar kabar angin duit gaji melimpah ruah..hak3..jangan lupa nak bazirkan sikit untuk aku ye..aku takde hal kalau nak ajak membazir sekejap..jangan nak tipu aku cakap korang gune wet tu wat derma la, bayar zakat untuk bobo la,dah abis belanje nurse la, beli ipad la, bikin moto la ,dan macam - macam lagi..aku  tak nak dengar tu semua..tapi kalau bagi alasan simpan wet nak tunang aku terima..hahahaha..

kepada yang stadi lagi..cepat-cepat la abiskan stadi..tak yah la nak extend untuk beberapa taun akan datang...tapi korang masti syok dapat cuti raye lame sikit..boleh la nak jeles-jeleskan kat dak yang keje..hik3..

okey-okey..aku dengar ada yang dah sampai kampung tengah sebuk wat kuih raya..the croc bulu-bulu girl mane janji-janji manis mu?..yang masih keje ari rabu..sabar- sabar..raya mesti ari jumaat punye..nanti nak balek kampung kalau naek moto ati- ati..untuk the contaraktor, macam mane ada awek baru tak kat subang?..untuk the garden heart, aku nak dua kotak bateri panosonic k...untuk the bad man, agak-agak balik kampung bawak cps putih tak?..untuk the tiny girl, raya taun lepas shida tunang, pe kate taun ni ko plak?..untuk the three phase,mintak enginer-enginer belanje eh..

kepada sir yusof...kalau buat open hause contact kitorang la ye..kitorang belum mampu nak buat open house sendiri..hak3..kepada yang laen,kalau ada wat program beraya bagi tau la eh..boleh g sama-sama..

ni lisa surihani ada sikit ucapan untuk korang..tak yah tanye mne aku dapat, ad no fon tak...no! no! no! ta yah nak gatak-gatal k..

video

video

lisa surihani belajar menari,
cuba menari tarian zapin,
selamat hari raya aidilfitri,
mintak maaf zahir batin..


xxxxxxxxxxxxxxxx

di sini aku memohon ampun dan maaf sekiranya aku ada terbuat silap di dalam blog ni yang mungkin menggguris ati sesetengah pihak..
aku cuti berbloging untuk beberapa hari..

2 comments:

azwan adnan said...

oit ejal, aku dah terlepas ke johor ni. tp lom sampai kg. Insyaallah tgah ari sampai la kg. lom da lg la. kt sne x ramai awek n aku x sempt nk merayap menikmati keindahan subang. duit raye xde sbb gji aku ciput gler.
untuk aku je pon cm x ckup je. so kalo ko nk duit raye, doakn aku dpt kje bru yg gji besar ye.

LiYana As'ari said...

wow! such a nice entry..tapi aku lewat membcaenye kerana cuti raye 10 hari membuatkan aku terpisah dgn jalur lebar selame 10 hari jugak.. ~~

ni the crocks girl(TCG) menjawap soalan.

=> punyelah TCG tunggu kat rumah berhari2 tak lepas pun nset dri tangan sebab nak tunggu korang ajak buke puase sesame tapi takde pun.. sedeh2..

beikutan dri kesedihan itu,
tak jadik nak bagi duit raye,
kad raye pun tak jadik nak poskan..~

next, kate nak dtg rumah bawak 1 kampung, berpusu2 TCG beli ais dgn melanggar semua jenis warna lampu merah, tapi tak jadik dtg plax.. (sedey yang ke-2)

cuti raye pendek je.. raye ke-4 dah kene balik sini, jadik sempat raye umah dekat2 je.. (sedeh yang ke-3)

sekian lintas langsung dri TCG.. ~ HAHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...