14 April 2010

konklusi ape yang terjadi....( episode 2)

aku menungu dengan kesabaran untuk 3 jam,penuh kesabaran, didikasi dan kesopanan..akhirnya YDP hadir dengan memandu BMW buatan Malaysia dengan begitu gah sekali..aku take over drive  dan memecut sepenuh hati sehinggakan bergegar meter kete tu..mate aku dah kuyu, jam kat tangan menunjukkan jam 3 am...haha..selalunya aku drive diri ke katil untuk menjemput mimpi - mimpi indah datang..highway utara selatan milik aku sepenuhnya..sape je kat line sbelah kiri aku kasi makan asap minyak petrol Ron 95..beberapa kali aku cuba mengajak pemandu bas ekspress untuk berlumba tapi die menolak dengan sopan mengatakan die sayang kat keluarga die..aku insaf seketika......

aku kene drive sepantas yang mungkin bagi mengelakkan mata mengantuk dan boley menyebabkan aku masok paper esok ari sbab kemalangan...4 am aku tiba di RnR Seremban untuk melelapkan mata..tak bley tahan beb..mate aku dah hampir tertutup mase memandu tadi..jadi la aku lelapkan mata selama satu jam..tak sempat nak mimpi lagi aku amik keputusan teruskan perjalanan ke LCCT.. YDP nk naik flight g padang..sedey gak aku tiba - tiba ...nape la die tak ajak aku sekali..ley aku makan the true nasi padang..haha...kul 5.30 die dh masuk balai berlepas dan dengan pantas aku change gear manual tuk menuju ke petronas terdekat..mate aku mengantuk lagi ni...kang sok pagi jadi macam panda plak..aku parking port baek  je kat petronas trus sambung mimpi jap...

aku ad keje korprat jap lagi ni..pale aku mengatur strategi nak g KSM kat Putrajaya..aku dah ad pengalaman g kat sana...nak parking kete memang susah..demn...aku amik keputusan bersiap cepat tok sampai sana lbey kurang kul 8 am..datang saing diorang nak masuk keje..parking stil banyak lagi...aku pantas bergerak dari LCCT ke Putrajaya tanpa menghiraukan keadaan sekeliling..perot aku rase gak lapar ni..nak berhenti makan tak best plak kn..so aku nekad trus tok setelkan job aku arini...aku sampai je sane dapat parking cun je dekat ngan bangunan KSM tu..


8.05 am aku dah tercegat kacak depan pintu..aku toleh kanan orang sebuk tunggu lift nak naik tingkat atas..aku toleh kiri akak -akak plus awek cun membawa bungkusan makanan masing - masing sambil tergelak kecil keriangan....diorang ni seperti tidak menghiraukan kehadiran aku...memang tak patut...aku naek tingkat lapan untuk berjumpa dengan dengan contact person...aku berjalan seperti golongan korporat yang berpengalaman...." bley saye jumpe en. ****" kata aku dengan penuh profesional...."owh... saye en. ****...awal encik sampai"...jawab selamber dari seorang pekerja kerajaan..aku memandang jam dengan penuh tumpuan..8.15 am....awl sangatkah aku sampai..aku bercakap dengan hati aku..diorang ni tak biase stat keje awal ke?..aku menimbulkan tanda tanya  kepada diri aku...lantas aku menjawap dengan penuh keegoan.." saya nak g airpot jap lagi...." suasana menjadi sepi...aku menyerahkan dokumen yang dikehendaki dan menyelesaikan tugasan secepat yang mungkin...

aku tingalkan pejabat tersebut terus ke parkin lot untuk mendapatkan BMW aku...ternyata parking dah penuh...still ramai yang ke hulu hilir mencari parking...tiba - tiba...fuc*!!!! ade plak orng blok kete aku..camne nk kuar ni..prot dah mengeluarkan bunyian kelaparan..nsib baik kete tu ad tinggalkan no fon soh alih kete...aku soh akak ni alihkan kete secepat yang mungkin sbab aku cakap ad hal penting...akak tu datang terkedek - kedek sedangkan aku menahan kepanasan dipanah sinaran matahari....

aku kontek member - member ajak mengulor kejap teman ku makan..aku tau diorang ni selalu mengulor sebab perangai diorang lbey kurang aku je..tapi aku lbey berdidikasi la...haha..nasib tak menyebelahi aku sebab diorang  ada komitmen laen..perancangan untuk berjumpa dengan diorang aku tukar secepat yang mungkin..aku kene isi perot aku dulu..aku singah kat RnR berhampiran oder nasi lemak dan nescafe tarik kaw tak mau mengantuk punye..nasi lemak aku santap dengan penuh bergaya tanpa menghiraukan gadis - gadis yang jugak kelaparan di sekitar......


xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5 comments:

nana arizona said...

akj trainee kene pure2 baik..
habis tym training
kau ngajak ngulor aku on je..

tapi tak leh terime ayat ni
"dorang same je cam aku cume aku lebih berdedikasi.."

ohw..sungguh tidak relevan

tukar2..
hahaha

ej@l said...

haha...tp ni realiti yang x prlu dipertikaikn....hak3....

♥S@R@♥ said...

salam ejal
nak join nuffnang
sign up dekat link ni http://www.nuffnang.com.my/

StingRay said...

oit...kamera apa ko guna ni? model?

ej@l said...

haha..ni just amik gambar dlam web je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...